Over

Stichting Moestuin in de buurt is opgericht om het bewoners mogelijk te maken in hun eigen buurt een (tijdelijke) moestuin te hebben. Hiervoor gebruiken we grond die bijvoorbeeld later voor woningbouw gebruikt gaat worden.

Het is een eenvoudig concept: mensen tuinieren op hun eigen stukje van de moestuinen, zolang dat beschikbaar is of zolang ze willen. Als iemand ophoudt, neemt iemand anders het tuintje over. Als het hele project ophoudt, ontruimt iedereen zijn of haar eigen tuin, en leveren we het weer terug aan de verhuurder zoals we begonnen.

De regels zijn daarop aangepast: het tuinieren gebeurt biologisch, ofwel geen gebruik van kunstmest of gif. Ook worden er geen bomen of struiken geplant of huisjes gebouwd, want alles moet uiteindelijk weer goed te verwijderen zijn. Dit laatste is ook wel praktisch, want het is op de omheining na een vrij toegankelijk terrein. Het is niet de bedoeling dat er spullen rondslingeren die gebruikt kunnen worden door mensen met minder goede bedoelingen.

Mensen die zich niet aan deze regels houden, kunnen in het uiterste geval hun tuintje kwijtraken aan de volgende op de wachtlijst.

Het eerste – en vooralsnog enige – project is Moestuin in de buurt – VOP, aan de Parallelweg in Vlaardingen. Eind maart 2015 is de officiële opening.

Honden blijven altijd welkom, zolang ze niets achterlaten of kapotmaken. Zij hebben immers een deel van hun speelveld voor ons opgeofferd.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s